Boeken voor volwassenen

Mijn twee boeken voor volwassenen zijn autobiografisch en persoonlijk.
Ik laat de lezer dicht op de huid meereizen in mijn verhaal en wil voelbaar maken wat er gebeurt.  
Of het nu gaat over de ingrijpende gevolgen van een auto-ongeluk
of over de mantelzorg voor mijn moeder.

Klap

Mijn nieuwe boek Klap is 24 mei 2019 verschenen bij Meander Uitgeverij. Hierin beschrijf ik hoe mijn leven plotseling veranderde nadat een appende automobilist mij aanreed bij het stoplicht. Uiteindelijk bleek ik hersenletsel aan de klap te hebben overgehouden en ik moest mijn leven anders inrichten.
Door de problemen in mijn brein kostte het schrijven van Klap me drie jaar, maar het is gelukt!

Ik laat de lezer dicht op de huid meereizen in mijn verhaal, waarin alles ineens draait om revalidatie, re-integratie, WIA, letselschade en het vinden van een nieuwe vorm. Ik wil dit proces en de emoties zichtbaar en voelbaar maken.

Ook hoop ik met mijn boek bij te dragen aan meer begrip voor onzichtbaar letsel als whiplash en aan meer kennis van niet-aangeboren hersenletsel (NAH), dat een breuk in je levenslijn veroorzaakt.

Klap meteen bestellen kan hier

Bekijk hier het inkijkexemplaar van Klap.

Ik vertel graag over mijn ervaringen en over mijn boek. Belangstelling voor een lezing? Neem gerust contact op.

In Klap is mijn gedicht Opgebroken stad opgenomen over de gevolgen van hersenletsel.  Het is ook te vinden bij de Hersenstichting bij VerdermetHersenletsel.

Voor Wijs Letselschade schreef ik Het verhaal van Christine, een serie blogs over het letselschadetraject waar ik mee te maken kreeg.

Reacties van proeflezers op Klap

“Aangrijpend, indringend, verhelderend.”

“Ik vind het heel bijzonder dat iemand zo open en eerlijk over zichzelf schrijft. Hopelijk gaan veel mensen Klap lezen!”

“De dagboekvorm in de tegenwoordige tijd zorgt dat je als lezer heel dicht bij Christine blijft, je blijft haar begrijpen en met haar meeleven.”

“Ik herkende er veel in, al heb ik natuurlijk iets heel anders meegemaakt dan jij. We hadden het er destijds al over: alle goedbedoelde tips, de opmerkingen dat je van zoiets veel kunt leren. Ik vind je zin: ‘zouden ze willen ruilen zodat ze ook heel sterk worden’ onbetaalbaar.”

“Het begin van het boek (het ongeluk, hoe je lekker in je nieuwe wagen een banaantje zit te eten en dan.. klap!!) en het eind (heel mooi samengevat wat je wilt zeggen), de stukken waar je over B. en A. schrijft, over je eigen verdriet, je afscheid van het bezige en multifunctionele bijtje en je gedichten vind ik het allermooist.”

“Het is een mooi verhaal van een vrouw die heel geleidelijk aan leert omgaan met een nieuwe situatie, een verhaal dat heel veel waardevolle informatie bevat voor mensen die hetzelfde hebben meegemaakt of hun naasten. Dit boek zal voor heel veel mensen iets aan hun leven toevoegen.”

Mijn hoofd is hol

Toen mijn moeder in 2004 een hersenbloeding kreeg, veranderde ze ineens van een vitale en levenslustige vrouw van 75 in een zwaar gehandicapte, ongelukkige vrouw in een verpleeghuis. Als mantelzorger zorgde ik zo goed mogelijk voor haar – ondanks de reisafstand van 250 kilometer –maar het kostte me veel moeite om een balans te vinden tussen de zorg voor mijn moeder, mijn eigen leven en gezin en mijn werk.
Een jaar later kreeg mijn moeder een tweede beroerte, waaraan ze is overleden.

In Mijn hoofd is hol beschrijf ik de weerbarstige praktijk van mantelzorg, waarin je van harte voor iemand wilt zorgen, maar waarin juist de emotionele band het ook moeilijk maakt om je eigen grenzen te bewaken. Ook wil ik met dit boek aandacht vragen voor de meestal liefdevolle zorg in verpleeghuizen, een sector waar ik zelf jarenlang werkte als communicatieadviseur en als klachtenbemiddelaar.

Mijn hoofd is hol (eerste druk 2010) beleefde in 2011 een snelle tweede druk toen diverse verpleeghuizen het boek cadeau deden aan hun medewerkers. Het is ook als e-book verkrijgbaar.

Bekijk hier het inkijkexemplaar van Mijn hoofd is hol. 

Ik geef graag lezingen over mantelzorg, dus neem gerust contact op.

Sinds 2018 ben ik extern lid van de Kenniskring Mantelzorg van de Haagse Hogeschool.

Reacties op Mijn hoofd is hol

“Wat een ontroerend en openhartig verhaal heb je geschreven. Ik heb je boek in een keer uitgelezen en heb het net met een zucht in de trein – na een bezoekje aan mijn moeder – dichtgedaan. De herkenning is groot en geeft steun. Het is fijn om te weten dat er iemand is die weet hoe het is.”

“Ik ben werkzaam in het revalidatiecentrum B. op de afdeling waar patiënten met een CVA revalideren. Herkenbaar is de beschreven kant van de mantelzorger en het proces dat moet worden doorlopen, van het doormaken van het CVA naar de opname in het verpleeghuis. Het is vanuit de mantelzorger beschreven en daarom zo herkenbaar voor mijzelf, omdat ik mantelzorger ben geweest voor mijn moeder. De tweestrijd waar je in komt te staan als dochter. Een aanrader om te gaan lezen, ik had het boek binnen een dag uit.”

“Ik vond het een schitterend boek, erg goed geschreven en erg realistisch. Ik was erg onder de indruk van je verhaal, besef nu nog beter hoe zwaar het voor familie kan zijn en vind dat hiervoor meer aandacht en begeleiding moet zijn.”

“Wat een warm, liefdevol en eerlijk geschreven boek. Een boek dat gaat over verdriet, strijd, plicht, maar bovenal over liefde en mededogen. Ik hoop dat heel veel mensen het gaan lezen. Het is een waardevol boek voor families waar ook zo’n noodlot toeslaat, maar eigenlijk voor iedereen.”

Kinderboeken

Op zoek naar mijn kinderboeken? Je vindt ze hier.