Boeken voor volwassenen

Mijn boeken voor volwassenen zijn autobiografisch.

Klap gaat over de ingrijpende gevolgen van een auto-ongeluk.
Een appende automobilist reed me aan bij het stoplicht en vanaf dat moment werd alles anders.

In Mijn hoofd is hol beschrijf ik de mantelzorg voor mijn moeder.
Door een hersenbloeding veranderde ze van het ene moment op het andere
van een vitale vrouw in een hulpbehoevende patiënt.

Klap bestellen kan bij de boekhandel of online, bijv. via Libris.nl

Klap bestellen bij de uitgever kan hier.

Bekijk hier het inkijkexemplaar van Klap.

Klap

Mijn tweede autobiografische boek Klap (2019, Meander Uitgeverij) gaat over de gebeurtenissen na een auto-ongeluk dat mij in 2014 overkwam door een appende automobilist.

Uiteindelijk bleek dat ik aan de klap onzichtbaar hersenletsel had overgehouden. Daardoor lukte het niet om mijn oude werk – en dus mijn oude leven – weer op te pakken.

Ik laat de lezer meereizen in mijn verhaal: wat gebeurt er met je als je gewone leven plotseling tot stilstand komt en alles ineens draait om revalidatie, re-integratie en letselschade. Als je herstel maar niet opschiet, terwijl je je leven zo graag weer op wilt pakken. Als je jezelf niet meer herkent door problemen in je brein? Als het onzichtbare letsel tot misverstanden leidt bij je re-integratie. Als de balans uit je relatie is en je samen een nieuwe vorm moet vinden. Hoe werk je aan je nieuwe normaal?

Het schrijven van dit boek (mijn 23e)  kostte me drie jaar – mijn andere boeken schreef ik ‘even’ naast mijn werk – maar het is me toch gelukt en daar ben ik echt trots op.

Ik ben ook heel blij met de positieve recensies en reacties! Zie het overzicht op deze pagina. 

Ik hoop met dit boek en mijn lezingen erover bij te dragen aan meer kennis en begrip voor onzichtbare beperkingen, zoals de effecten van een whiplash en de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Hersenletsel veroorzaakt een breuk in je levenslijn.

Ik vertel graag over mijn ervaringen en over mijn boek. Belangstelling voor een lezingNeem gerust contact op.

In Klap is mijn gedicht Opgebroken stad opgenomen over de gevolgen van hersenletsel. Het is ook te vinden op mijn pagina Gedichten en bij VerdermetHersenletsel.

Voor Wijs Letselschade schreef ik een serie blogs over het letselschadetraject: Het verhaal van Christine.

Recensies

Hersenletsel Magazine
Whiplash Magazine
boekenbijlage.nl
Recensie Klap In de Boekenkast
In de Boekenkast
De Leestafel

Interviews

Hoormij Magazine
Woonzorgcentra Haaglanden
Omroep Midvliet

Reacties van lezers op Klap

“In één klap Klap uitgelezen. Formidabel, wat een verhaal! Verplichte kost voor HR en re-integratieconsulenten.”

“Vandaag in één ruk je boek uitgelezen. Ik ben er erg van onder de indruk. Als leidinggevende zal ik gesprekken met zieke medewerkers beter voorbereiden en me meer inleven in de ander. Dit boek zal me nog lang bijblijven en ik zal het aan anderen aanbevelen.” 

“Christine neemt ons mee in haar verhaal, waarin ze na een ongeval haar leven opnieuw moet inrichten en alles ineens draait om revalidatie, re-integratie, WIA en letselschade. Waarschuwing: als je eenmaal begint, kunt je het boek niet meer wegleggen!”

 

“Leest als een trein, mooi geschreven.”

“Wat heb je een prachtig boek geschreven, hoe knap verwoord wat er met een mens kan gebeuren met NAH, waar hij/zij tegenaan loopt.”

“Helder, realistisch en creatief heb je onder woorden gebracht hoe het is als je plotseling je leven in duigen voelt vallen. Bovenal is het verhaal eerlijk en ontroerend.”

“Wat een prachtig boek heb je geschreven, indrukwekkend! Het is onderhoudend en zeer informatief. Ik bleef eraan denken toen ik het uit had. 

“Knap geschreven, veel zaken zijn herkenbaar voor mij. Ik hoop dat je met je boek veel doelgroepen zult bereiken. Ik zal je boek bij mijn revalidatie-arts en bedrijfsarts promoten!”

“Rationeel wist ik wel wat er gebeurt als mensen iets schokkends meemaken met gevolgen voor hun werk, maar door jouw boek heb ik nog meer empathie gekregen voor mensen die daarmee te maken hebben.”

“Indrukwekkend, heel mooi geschreven. Iedereen die je boek leest zal meer begrijpen van alles waar je over schrijft.”

“Aangrijpend, indringend, verhelderend.”

“Ik denk dat dit boek voor veel mensen die met zoiets te maken hebben, inzicht kan geven. En wat een enorme prestatie heb je geleverd door het boek toch op een prettig leesbare manier te schrijven.”

 “Een geweldig boek over hoe een ongeval alles kan veranderen. Hoe NAH je leven kan beïnvloeden, over re-integratiestappen die moeten worden genomen en wat dit van je vraagt. Een aanrader voor iedereen die hiermee te maken krijgt.”

Mijn hoofd is hol

Op zoek naar mijn eerste boek voor volwassenen, Mijn hoofd is hol?
Je vindt het hier.

Kinderboeken

Op zoek naar mijn kinderboeken? Je vindt ze hier.

Christine Kliphuis