Nieuws

Is er nieuws over mijn activiteiten,
dan meld ik dat hier.
 Bijvoorbeeld een nieuw blog, een lezing of interview,
een nieuwe publicatie,
of iets anders wat ik graag wil delen.

Nieuw blog: Zakdoekje

Ineens is ze er weer, mijn moeder.

In de zak van een chic jasje dat ik al vijftien jaar heb bewaard maar nu wil meegeven met een kledinginzameling van Terre des Hommes, vind ik een verfrommeld wit zakdoekje. Door haar verfrommeld, door haar hand gegaan, door haar in die zak gestopt waar het al die jaren geduldig is blijven zitten.

Lees het hele blog

(07-01-2020)

Mooie recensie Klap voor bibliotheken

De recensent van NBD Biblion zegt mooie dingen over Klap:
 
“Haar schrijfstijl is onderhoudend, boeiend, helder en heftige emoties maakt de lezer voelbaar mee.(…)
De betekenis van deze nuttige, bemoedigende publicatie is dat er aangetoond wordt dat een leven op elk moment kan veranderen, dat aanpassing dan nodig is en men daarbij nooit de moed moet zien te verliezen. (…)”
Aldus recensent drs. Ben Daeter.
 
Bij bol.com staat onder de samenvatting de volledige recensie
  

(23.11.2019)

Herdenking Vereniging Verkeersslachtoffers (VVS)

Op zondag 17 november worden wereldwijd verkeersslachtoffers herdacht. Ik ben door de VVS gevraagd om als auteur van Klap mijn verhaal te komen vertellen bij de landelijke herdenking in Nederland, ditmaal in Tilburg.
Het thema is dit jaar ‘Hou me vast’.
Ik ben vereerd dat ik voor deze bijeenkomst ben gevraagd.

(22.10.2019)

Interview Hoormij Magazine

Onder de kop ‘Je vindt altijd weer een nieuwe weg’ is een interview met mij verschenen in Hoormij Magazine. Het gesprek ging zowel over het hersenletsel als over de gehoorschade en tinnitus die ik opliep bij het ongeluk. Lees het interview hier.

(26.09.2019)

Nascholing bedrijfsartsen

Mooi nieuws! Dit najaar ga ik als NAH-ervaringsdeskundige en auteur van ‘Klap – als een ongeluk je leven op zijn kop zet’ meewerken aan een serie nascholingen voor bedrijfsartsen en verzekeringsartsen over belastbaarheid na ingrijpende gebeurtenissen. De nascholing wordt georganiseerd door Ergatis Arbeid en Gezondheid.

(28.08.2019)

Interview Radio Midvliet

Op 21 augustus 2019 ben ik geïnterviewd over Klap op de lokale Omroep Midvliet. Terugluisteren? Dat kan hier.
Het interview door Max Nierstrasz duurt 40 minuten, inclusief muziek tussendoor.
De techniek was in handen van Henk Knoester.
 
(23.08.2019)
 

Recensie Klap

Recensie Klap In de Boekenkast


Op de website ‘In de Boekenkast’ staat een prachtige recensie over Klap die ik graag wil delen. Recensent Antoinette van der Steeg besloot haar verhaal als volgt: 

Klap is een boek dat compleet is en een goed beeld geeft van hoe Christine dit proces heeft ervaren in de eerste jaren na het ongeluk. Ik heb het boek met veel interesse gelezen en het raakte mij. Ik kan niet anders dan Christine een compliment geven dat ze haar verhaal met de lezer delen wil.
5 zeer verdiende sterren!

Hier kun je de volledige recensie lezen.

(11.07.2019)

Boekpresentatie Klap

‘Leest als een trein’, ‘aangrijpend geschreven’, ‘wat een prachtig boek’, ‘geeft een goed beeld van de impact van hersenletsel’, ‘veel respect voor je prestatie’. 
 
Bij de feestelijke boekpresentatie van Klap op 6 juni jl. mocht ik veel lovende en warme woorden in ontvangst nemen en ook veel bloemen en cadeautjes. En er werden ook heel wat boeken verkocht en gesigneerd! 
 
Na drie jaar in mijn schrijfbubbel is Klap ‘geboren’ en de wereld ingegaan. Ik hoop dat het boek bijdraagt aan kennis en begrip over whiplash en niet-aangeboren hersenletsel en een beeld geeft van de wereld van revalidatie, re-integratie, WIA en letselschade. En ik hoop dat mensen het ook gewoon een mooi boek vinden!
 

Bestel het bij de boekhandel of online, bijvoorbeeld hier.

Zie ook de pagina over Klap.

(06.06.2019)