Schrijversbezoek aan scholen

Ik ben aangesloten bij de Schrijverscentrale en kom graag op bezoek op basisscholen. Ik vind het erg leuk om met kinderen te praten over het schrijven zelf en over de inhoud van mijn boeken. Ik ga ook samen met de kinderen aan de slag om bijvoorbeeld een verhaal te schrijven en hun fantasie te prikkelen.

Bezoek basisschool De Eiber, Dedemsvaart
Bezoek basisschool De Eiber, Dedemsvaart.

Als het op school in de groepen 3, 4, 5 en 6 over ziekte en gezondheid gaat, is De Ziekenboeg een goed aanknopingspunt voor een bezoek. Ik praat met de kinderen over hun ervaringen met dokters en ziekenhuizen en ik lees ook voor uit De Ziekenboeg. Alle kinderen hebben wel iets meegemaakt. Sommigen zijn zelf ziek geweest of hebben in het ziekenhuis gelegen, anderen hebben het in hun familie of omgeving meegemaakt. Er is dus altijd genoeg om over te praten.
Ik neem bij mijn bezoek aan de school ook een tas vol ziekenhuisspullen mee, zoals een narcosekapje en operatiekleding: leuk en eng om te zien en te voelen, en natuurlijk grappig om aan te trekken in de klas!

Ik kom ook op bezoek in de bovenbouw. Bij bezoeken aan groep 7 en 8 praat ik over mijn jeugdboek Het geheim van de hut (vanaf 9 jaar) en bijvoorbeeld over het omgaan met geheimen. Ook laat ik de kinderen zelf verhalen schrijven en uitproberen hoe je op een spannende manier iets kunt vertellen.Bezoek aan de Nederlandse school van Temecula

In september 2008 ben ik in Amerika op bezoek geweest bij kinderen van de Nederlandse school in Temecula (California). Dat ligt in het westen van de USA. Temecula is de zusterstad van Voorburg, waar ik woon.

De school kreeg van mij de boeken Robbie en Ronnie en Een geluk bij een ongeluk cadeau, natuurlijk met mijn handtekening erin.

Groepsfoto bezoek Nederlandse school
bezoek aan de Nederlandse school van Temecula: groepsfoto

Op de foto sta ik met de kinderen: (van links naar rechts) Julia, Britt, Kristy, Marvin en Milo. Helemaal links met het blonde haar staat juf Linda - zij is de baas van de school - rechts van mij staat juf Hermina, daarachter zie je Remco (met handvogel) en Marianne. Zij waren ook mee met de reis naar Amerika.

De Nederlandse school, die nog maar pas is begonnen, kreeg ook een grote stapel Nederlandse kinderboeken cadeau van Uitgeverij De Vier Windstreken.

Voorlezen uit Robbie en Ronnie.
Voorlezen uit Robbie en Ronnie.


Kinderboekenweek 2007

De Kinderboekenweek 2007 stond in het teken van Geheimen. Dat is ook het thema van mijn jeugdboek Het geheim van de hut.

Interview met Debby Roukes van Radio West.
Interview met Debby Roukes van Radio West.

Op 3 oktober werd ik in boekhandel Paagman geïnterviewd door Debby Roukes van Radio West over mijn serie "De Ziekenboeg" en over Het Geheim van de hut.
Beluister hier het interview (duur 7:45, 3.1 Mb).

Op 4 oktober ging ik op bezoek in Zwolle bij Openbare Basisschool De Toonladder om over het thema Geheimen te praten. De kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 hadden hun geheimen opgeschreven. Die gingen in een dichtgeplakte envelop in de Geheimendoos. Samen praatten we over de geheimen die in de doos zaten. Natuurlijk mocht niemand weten wie iets had opgeschreven! In alle klassen las ik ook voor uit mijn boek Het geheim van de hut.

Bezoek aan basisschool De Toonladder in Zwolle.
Bezoek aan basisschool De Toonladder in Zwolle.