Kinderboeken: Andere kinderboeken

Voorlezen op Haagse kinderboekenmarkt.

Bij uitgeverij De Vier Windstreken is in januari 2014 mijn nieuwe kinderboek Kortsluiting verschenen over Isabel uit groep 8: haar moeder heeft MS. 

Een mooie recensie van 'Kortsluiting' :)
"Heel goed dat er een boek is waar in verhaalvorm aandacht besteed wordt aan MS. Zeer herkenbaar, de problemen waar een kind van een ouder van MS mee te maken krijgt. Bovendien met veel respect en invoelingsvermogen geschreven. Daarnaast geeft het ook praktische informatie, maar dat is mooi door het verhaal verweven waardoor het voor iedereen van 10 jaar en ouder een prettig, makkelijk te lezen boek is." (Boekhandel Wijs, Houten)

Eerder zijn bij De Vier Windstreken vier andere kinderboeken van mij verschenen:

In de serie "Hoera, ik kan lezen":

Verder het jeugdboek:

 

Signeren op de Amsterdamse Uitmarkt met Charlotte Dematons
Signeren op de Amsterdamse Uitmarkt met Charlotte Dematons.

Drie boeken zijn geïllustreerd door Charlotte Dematons

Mijn kinderboek Rits en Rats is geïllustreerd door Jolet LeenhoutsKortsluiting

De twaalfjarige Isabel weet nu een paar jaar dat haar moeder MS heeft, en dat is niet altijd gemakkelijk. Ze moet veel helpen in huis en uitstapjes gaan soms ineens niet door. Want de ene dag voelt haar moeder zich goed en kan ze (bijna) alles, terwijl ze de dag erna soms niet kan lopen van de pijn of de vermoeidheid.

Kortsluiting

Isabel wordt heen en weer geslingerd tussen de frustratie over het verloop van de ziekte en het onbegrip in haar omgeving, maar ook tussen de liefde voor haar moeder en haar eigen gevoelens. Gelukkig kan ze tijdens het hardlopen even alles vergeten én heeft ze haar dagboek.

Kortsluiting
ISBN: 978 90 5116 987 4
Prijs: € 12,95

Rits en Rats (AVI E3)

Rits en Rats zijn twee jonge poezen. Ze wonen samen in een huis.
Op een dag staat de deur open. Rits loopt naar buiten. Dan valt de deur dicht. Rits kan niet meer terug. Hij wandelt door de straten. Maar hij begint Rats te missen. Zien Rits en Rats elkaar ooit weer?

Rits en Rats

Rits valt in slaap.
Maar hij is snel weer wakker.
Zijn buik knort.
Hij heeft honger.
Hij wil graag naar huis.
Naar Rats en naar Daan.
Maar waar is het huis?
Hij weet het niet meer.
Thuis lijkt ver weg.
En heel lang geleden.

Rits en Rats
ISBN: 978 90 5116 096 3
Prijs: € 8,95

Een geluk bij een ongeluk (avi 4)
Dit boek is ook vertaald in het Duits, Frans, Italiaans en Sloveens.

Annika zit in de auto. Ze denkt aan haar vader. Hij is al heel lang dood. Er klinkt een klap: o jee, een botsing! Annika's moeder is boos. Een paar dagen later gaat de bel. Het is de man van de andere auto. Met bloemen! Haar moeder krijgt een kleur. Wat is er aan de hand?

Een geluk bij een ongeluk

'Nee, hè!' roept haar moeder. 'Een botsing!'
Ze slaat haar handen voor haar mond.
Annika schrikt zich rot.
'Wat gebeurt er?' roept ze.
'Die auto rijdt tegen me aan!' roept haar moeder.
Uit de auto stapt een meneer.
Zijn gezicht staat kwaad.

Een geluk bij een ongeluk
ISBN: 90 5579 339 6
Prijs: € 6,95

Robbie en Ronnie (avi 5)
Dit boek is ook vertaald in het Duits, Engels, Frans en Italiaans.

Robbie en Ronnie zijn vrienden door dik en dun - Robbie is dik en Ronnie is dun. Op hun vrije woensdagmiddag gaan ze naar het zwembad. Tijdens het zwemmen vindt Ronnie een gouden ketting op de bodem. Hij wil hem naar de badmeester brengen. Maar dan wil Dennis, een echte pestkop, de ketting afpakken. Dat laten Robbie en Ronnie niet zomaar gebeuren!

Robbie en Ronnie

Het is druk in het zwembad. Er staat een rij bij de kassa. 'Kijk', wijst Robbie. 'Dennis is er ook' Dennis is een rotjongen. Hij pest vaak. Dan scheldt hij Robbie uit voor vetbult. En Ronnie voor spijker. 'We gaan toch zwemmen, hoor,' zegt Ronnie. 'Zo is dat,' zegt de moeder van Robbie. 'Samen zijn jullie sterk.'

Robbie en Ronnie
ISBN: 90 5579 530 5
Prijs: € 6,95

Het geheim van de hut (vanaf 9 jaar)

Lisa, Karin, Kasper en Suzanne hebben een geheime hut gebouwd. Ze zijn verbaasd als Kasper met een vreemde jongen komt aanzetten. De jongen, Willem, is doodsbang. Zonder het te willen heeft hij namelijk een gesprek opgevangen over een schilderijenroof. Hij is betrapt en durft nu niet meer naar huis. Hij slaapt daarom in de hut. De kinderen beloven dit aan niemand te vertellen.
De volgende dag gaan ze op onderzoek uit en doen een belangrijke ontdekking. Als ze de ochtend daarop bij de hut komen, is Willem verdwenen. In de hut ligt alleen nog een rode gymschoen.

Het geheim van de hut

Na het nieuws komt er een politiebericht. Ineens krijgt Lisa het bloedheet van schrik. Vanaf de televisie lacht een foto van Willem haar toe. Haar hart bonst in haar keel. Willem is vermist! Wat moet ze doen? Ze weet waar hij is, maar ze heeft gezworen het aan niemand te vertellen. Aan niemand, dus ook niet aan de politie.

Het geheim van de hut
ISBN: 90 5579 425 2
Prijs: € 11,95